A megfelelő hőmérséklet is hozzájárul az egészséghez

Arról már írtam nektek, hogy nagyon ügyelek az egészséges táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra. Most viszont arra jutottam, hogy ez nem elég, mert sajnos a szobámban ahol alszom, nagyon hideg van. Nem tudom, hogy a szigetelés nem megfelelő-e vagy talán a fűtőtest mérete nem elég nagy a szoba nagyságához képest, de az az igazság, hogy néha annyira vacogok az ágyamban, hogy nem tudok elaludni. Azt pedig mindenki tudja, hogy a szervezet éjszaka regenerálódik, így mindenképp szükség van a megfelelően pihentető éjszakai alvásra .

fűtőpanelek

Így arra jutottam, hogy szétnézek az interneten, hogy milyen lehetőségeim vannak valamilyen kiegészítő fűtést telepíteni a hálószobába. Azt találtam, hogy az elektromos fűtőpanelek jelenthetik a megoldást számomra. Na de akkor nézzük is, hogy milyen szempontok alapján vontam le ezt a következtetést!

  1. Nagyon gyorsan telepíthető: nem kellenek hozzá szakemberek (akikhez hónapokkal előre kell időpontot foglalni), nincs falbontás, csövek, kosz. Egyszerűen csak fel kell csavarozni a szoba falára, be kell dugni a konnektorba és kész!
  2. Pont olyan hőmérsékletet csinál, mint amilyet szeretnék: nem kell találgatni, hogy az egyes fokozatok milyen hőfoknak felelnek meg, hetekig tapasztalni, hogy melyik állása lesz nekem kellemes, majd a külső hőmérséklet függvényében folyton újra kalibrálni. Mivel van rajta termosztát, egyszerűen beállítom, hogy én például 24 fokot szeretnék a szobámban.
  3. Biztonságos: mivel árammal működik, ezért nem befolyásolhat sem a gáz emelkedő ára, sem az elérhetősége, nálam mindig meleg lesz.
  4. Csendes: semmilyen zaj nem keletkezik a működése miatt, ami kifejezetten előnyös, mert a hálószobámban lesz rá szükség.
  5. Olcsó: mivel az áram ára alacsonyabb a gáznál, így jóval alacsonyabb lesz a rezsi, tehát nagyon hamar megtérül ez a befektetés.
  6. Gyerekbarát: akárhol is nyúl hozzá egy gyerek, nem tudja megégetni magát, és annak sem áll fent a veszélye, hogy megrázza az áram.
  7. Nem büdös: alacsony hőmérséklettel fűt, így a rászálló por nem tud megégni.
  8. Zöld is lehet: amennyiben az áramot elő tudjuk állítani megújuló energiaforrással (például a tetőn levő napelemmel), akkor a teljes fűtési rendszerünk zölddé válik.
  9. Hosszútávú: nincsenek benne olyan alkatrészek, amik el tudnának kopni, vagy használódni, így akár évtizedekig is hibátlanul működhet. Emellett 5 év garancia is jár hozzá.
  10. Kiegészítő: akkor is használható, ha már van fűtési rendszer, de valamiért nem elégséges a működése a lakás egyes részein.

Azt hiszem, hogy ennyi érv már igazán meggyőző, hogy az én szobámba elektromos fűtőpanelt kell telepíteni. Most már csak maga a vásárlás van hátra. Szerencsére ebben a vírusos helyzetben online is megrendelhetem, de ha élőben is meg szeretném mindenképp nézni, akkor a mosonmagyaróvári bemutatóteremben megtehetem ezt.

A webshopban keresgélve azt találtam, hogy már 21 ezer Ft-tól kínálnak fűtőpaneleket egészen 81.000Ft-ig. Ezek között a teljesítmény a legnagyobb differencia, ami 300 és 2000W között mozog. Van amelyiknek beépített a termosztátja és van olyan, amelyiknek elektronikus, sőt olyat is találtam, amelyiknek digitálisan programozható ez a része. Olyat is választhatunk, amelyik kialakításánál fogva nyugodtan beépíthető akár a fürdőszobába is. Fontos megemlíteni, hogy a teljes körű garancia hossza termékenként eltérő lehet. Emellett egyes modellek klímaként, hőszivattyúként és légkondicionálóként is használhatók. Mivel különböző a méretük, vásárlás előtt mindenképp le kell mérnem a szobámban azt a helyet, ahová fel szeretném helyezni a falra, hogy biztosan beférjen.

Összességében nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a lehetőségre, és hogy egy fűtőpanel telepítése megoldhatja az évek óta tartó alvási problémáimat anélkül, hogy szét kellene bombázni a fél házat, vagy rá kellene költeni több havi fizetésem.