Aki mindenfélét a wc-be dobál, a duguláselhárítással találja szembe magát

Van egy nagyon kedves barátom, Peti. Peti nagyon odafigyel arra, hogy miket eszik, vagy inkább ahogy ő mondaná “miket visz be a szervezetbe”. Ne egy ilyen gyúrós állatot képzeljetek el, aki reggeltől estig csirkét zabál rizzsel, hanem tényleg egy kedves srácot, aki odafigyel arra, hogy miket eszik. Mindig elég zöldséget és gyümölcsöt eszik, igyekszik rostban gazdag dolgokat enni, hogy rendben legyen az emésztése, na meg persze húsból is mértékkel fogyaszt, ráadásul főként a fehér fajtából. Reggelente gyümölcsös turmixokat iszik, esténként pedig tényleg nem nassol. Számomra ő az az ember, aki megtestesíti az ideális egészséges táplálkozás kivitelezését.

De amellett, hogy ezt ennyire következetesen és csalás nélkül csinálja, sajnos nagyon férfi. Miben mutatkozik ez meg? Abban, hogy nagyon lusta a rend fenntartását illetően. Rengeteget főz, sokszor többet, mint kellene. Így aztán nem ritka, hogy megromlanak a dolgok a hűtőben, ő meg csak gondolkodás nélkül fogja és a wc-be kotorja, ami épp megmaradt. Igen ám, ha egy levesről van szó, semmi gond, de ha valami olyasmi is van az ételben, ami vízben nem oldódik, például egy csont, akkor ebből nagy gáz lehet. És lett is.

Történt ugyanis az, hogy egy alkalommal megjelent Peti szemei előtt az igazi háztartási rémálom: a wc lehúzása után a vízszint nem lefelé ment, hanem csak nőtt és nőtt. Mit tesz ilyenkor az ember? Ha van már egy kicsi duguláselhárítási tapasztalata, akkor biztosan van otthon egy jóravaló wc pumpa. Első körben ezt érdemes bevetni – a szakértői honlapokon is ezt írják – ezért hát Peti is megpróbálta. Nem volt nagy sikere az ügyben.

Második körben kétféle ember létezik: az egyik leül a Google elé és videókat néz, hogyan oldhatná meg maga, majd rájön, hogy sehogy és szerelőt hív. A másik már az elején tudja, hogy nem tudja megoldani és rögtön szerelőt hív.

Peti nagyon hamar megbízható szakemberekre lelt a https://vizgazfutesszerelo24.hu/dugulaselharitas weboldalon. Ez egy olyan cég honlapja, akik nem elég, hogy duguláselhárítással foglalkoznak, de ráadásként bármikor lehet őket hívni. Teljesen mindegy, hogy hétfő este 10 óráról van szó, vagy vasárnap reggel 8-ról. Ha eldugult a wc, csak egy telefon és már érkezik is a segítség a vizgazfutesszerelo24.hu csapatától. Az már csak hab a tortán, hogy ahogyan a nevükben is benne van, nem csak duguláselhárítással foglalkoznak, de víz-, gáz-, és fűtésszereléssel is.

Tehát Peti felemelte a kagylót és hívta a felmentősereget. Körülbelül egy óra alatt a helyszínre értek. Addig egyébként gondosan végigtanulmányozta a már korábban említett honlapot. Mert hogy csupa hasznos és érdekes információt talált ott arról, hogy egyrészt mi okozhatja ezt a problémát. Másrészt pedig hogy milyen jól tette, hogy a házi megoldás keresése helyett a szakértőket választotta. Mégpedig azért, mert sok otthoni bénázásnak az a vége, hogy olyan visszafordíthatatlan kárt tesz a rendszerben az önjelölt szerelő, hogy azt kizárólag a cső kibontásával lehet orvosolni. Azt meg gondolom nem kell mondanom, hogy melyik az olcsóbb: egy duguláselhárítás, vagy egy komplett bontás-újjáépítés.

Szóval a szakember a helyszínen pillanatok alatt ura lett a szituációnak. Nem kellett hozzá félóránál több, hogy aztán tényleg pontosan ugyanúgy működjön a rendszer, mintha mi sem történt volna. Peti persze kapott jó tanácsokat a továbbiakra nézve, hogy miket nem érdemes a wc-be dobálni. De összességében mégis nagyon jól végződött a történet, mert a lakás sem úszott el, a wc-t sem kellett kibontani, és Peti pénztárcája sem ürült ki. Ezek után pedig őszintén remélem, hogy tényleg nem fog mindenfélét lehúzni, csak azt, ami mindenképpen odavaló.