Az autónk karbantartása is nagyon fontos

Én személy szerint nagyon örülök annak, hogy az egészséges életmód és táplálkozás manapság egyre „divatosabb” téma. Persze azt gondolom, hogy itt is fontos a mértéktartás, és nagyon nem egészséges, ha valaki hosszútávon a rabjává válik ennek a dolognak. Szerintem néha-néha a testnek és a léleknek is szüksége van egy kis bűnözésre. Hiszen bármennyire is mondják, hogy az egészséges ételek is ugyanolyan finomak, és például különféle zöldségek is ugyanolyan jó nassolnivalók, mint mondjuk a gumicukor vagy a chips, sajnos ez nincs így. Legalábbis szerintem. Ugyan én is igyekszem visszaszorítani az egészségtelenebbnek mondott ételeket, de bevallom, hogy néha kifejezetten szükségem van ezekre. Utána persze, jó darabig rájuk sem nézek, de amikor igen, akkor nagyon is jól tud esni. De az biztos, hogy nagyon fontos, leginkább hosszútávon, hogy egészségesen étkezzünk és karbantartsuk a testünket.

De ez nem csak az emberi szervezetnek fontos ám, hanem például az autóknak is. Igen, igen, számomra az autóm karbantartása is ugyanilyen fontos. Természetesen nem vagyok szerelő, ezért az egyik barátom szokott nekem segíteni, de mindig én rendelek meg minden szükséges dolgot.

Múltkor is, a nagy nyári karbantartáshoz, kaptam egy listát: autósampon, bőrápoló, polírozó paszta, hűtőfolyadék, ablakmosó folyadék, pneumatika olaj.

Így hát felkerestem egy webshopot, az olajwebshop.hu weboldalát, gondoltam, hogy kipróbálom, és onnan szerzek be minden szükséges dolgot. Az egyik szomszédom ajánlotta.

Nehezen igazodom el az ilyen oldalakon, de szerencsére a webshopon vannak különféle keresők, amik alapján könnyen ki lehet keresni, amit meg szeretnénk venni. Többféle szempont szerint is lehet szűkíteni a keresést. Lehet keresni például márka, kiszerelés, és viszkozitás szerint is. Illetve a találatokat is különböző sorrendbe lehet állítani, mint például, hogy a legnépszerűbb termékek kerüljenek a lista elejére, vagy a legolcsóbbak, esetleg a legdrágábbak. Én mindig népszerűség alapján állítok sorrendet, hiszen adott terméket nem véletlenül vesznek meg sokan, vagy akár többször is.

Egyébként, hogy egy kis érdekességet is mondjak a webshopról: teljesen magyar tulajdonú cégről van szó, amit 2011-ben alapítottak. Vagyis, már egy jó ideje a piac szereplői. Elsősorban autókhoz való termékeket árulnak, mint például különböző olajok és kenőanyagok, ápoló és tisztítószerek, illetve egyéb kisebb alkatrészek, mint például gyertyák és izzók. Emellett pedig négy üzletük is van Budapesten belül, ahol természetesen szintén lehet vásárolni. Ami szerintem azért is előnyösebb – különösen azoknak, akik nem igazán értenek ezekhez a dolgokhoz -, mert helyben szakszerű tanácsokat és tippeket is kaphatunk akár.

De mivel én elég sok dolgot rendeltem, így a házhoz szállítás mellett döntöttem. A rendelésem meghaladta egyébként a húszezer forintot, így szállítási díjat már nem kellett fizetnem. Ugyanis a szállítás 9.999 forintig 1490 forintba, míg 19.999 forintig 745 forintba kerül. Afölött pedig ingyenes. Ám ezek az árak kizárólag akkor érvényesek, ha a megrendelt csomag maximum húsz kilós. Efölött már más az árszabása a házhoz szállításnak, de ezek is könnyen megtalálhatóak a weboldalon.

Emellett pedig, még a megrendelésem véglegesítése előtt, elolvastam néhány bejegyzést a honlap blog oldalán, hogy többet meg tudjak például a pneumatika olajról. Igazából ezt ajánlom mindenkinek, mert nagyon érdekes és hasznos dolgokról lehet olvasni.