Csapatépítés Siófokon és egy kis vitorlázás

A húgom pár hónappal ezelőtt felmondott a munkahelyén és szerencsére nagyon gyorsan talált is egy újat, méghozzá egy egészséges életmóddal foglalkozó cégnél. Főként irodai munkát végez, de előfordul, hogy az üzletekbe is ki kell mennie ellenőrizni ezt-azt. Nagyon örült ennek a lehetőségnek, mert egy ideje már foglalkozik az egészséges életmóddal és táplálkozással, mivel enyhén gluténérzékeny, így nagyon oda kell figyelnie arra, hogy mit eszik, mert azért ez egy kellemetlen állapot. Szóval ezen a munkahelyen egyrészt tudja hasznosítani a megszerzett tudását, és tovább is tudja bővíteni azt. Náluk az a szokás, hogyha egy új ember kerül be hozzájuk, akkor a próbaidő letelte után szerveznek egy nagyobb csapatépítőt.

Mindig alapos átgondolás és utánajárás előzi meg a programot, és most, a húgom érkezésének okán a csapatépítés Siófok közelében lesz. Azért írom így, mert tulajdonképpen egy hajót, egészen pontosan egy vitorlást fognak bérelni, és a csapatépítő egy része ott fog zajlani.

Ahogy már mondtam is, egy hosszas átgondolás után végül a Balatonpro nevű rendezvényszervezéssel is foglalkozó céget bízták meg a csapatépítés siófoki lebonyolítására. Nagyon izgalmas, és több lehetőség közül is lehet választani, ami a hajóbérlést illeti. A cégnek van saját flottája, melyek maximum 8-10 fős a befogadására alkalmas vitorlásokat takarnak, de nagyobb rendezvények esetén is tudnak segíteni, és akár 100 főt is elbíró hajót is a csapatok rendelkezésére tudnak bocsájtani, természetesen kapitánnyal.

Vitorlásbérlés esetén a csapatépítés Siófok kikötőjéből indul útjára – általában, de nem kizárólagosan -, és a csapatokat összekovácsoló játékok és egyéb programok pedig konkrétan a hajón kerülnek lebonyolításra,méghozzá vezényelve, profi segítséggel. Viszont nem ragaszkodnak ahhoz, hogy az indulás a siófoki kikötőből induljon, indulhat még Alsóörsről, Balatonfüredről is, és ugyanígy a kikötés helyszíne sincs meghatározva, ez is megbeszélés kérdése, de például Tihany is egy lehetséges és szuper helyszín a kikötéshez.

A vitorlázások kiegészíthetők egyéb programokkal is, több is van, és elég változatosak is, így egészen biztos, hogy minden csapat minden tagja elégedett lehet. Vannak további vízi programok, de van szárazföldi lehetőség is.

A húgomék az úgynevezett SUP-ozást választották, mert a csapatból még senki nem próbálta, és elég szórakoztatónak tűnik. Ráadásul a szervezők még a résztvevők biztonságára is kiemelt figyelmet fordítanak, mert a vízi sportos programoknál mindig jelen van egy szakképzett vízimentő is. Ettől függetlenül azért nem ajánlott kipróbálni akkor, ha az ember egyáltalán nem tud úszni. Ezt akár össze is lehet kapcsolni a vitorlázással, de külön is ki lehet próbálni, szerintem ezekkel a programokkal a csapatépítés Siófokon igazi szórakozás.

Mivel nincs két egyforma csapatépítő, sem pedig egyforma igények – amik akár különlegesek is lehetnek -, ezért minden esetben szükséges árajánlatot kérni a Balatonprotól. Ezt meg lehet tenni e-mailben, de egy árajánlatkérő űrlappal is.

Nekem annyira megtetszett ez az egész, hogy szinte biztos vagyok benne, hogy fogok találni olyan alkalmat, amikor a barátokkal együtt mi is kipróbálhatjuk. Aki szeret vitorlázni, annak szerintem mindenképpen érdemes ellátogatnia a balatonpro.hu weboldalára.