Életmódváltás és a természetes kozmetikumok

Azt vettem észre az ismerőseim körében – elsősorban a lányoknál -, hogy szépen, lassan mindenki belevág az életmódváltásba valamilyen formában. Úgy értem, hogy valamin változtatni akarnak, és az egy ilyen változás-cunamit indít el. De ez szerintem tök jó, mert hosszútávon biztosan jól járunk, ha elhagyjuk a “rossz” szokásokat. Nálam ez például az étkezéssel kezdődött: sokkal egészségesebben étkezem most, mint eddigi életem során bármikor. De nem fogok hazudni: elképesztő nehezen indultam neki, és még most is borzasztó nehéz. Mindig is szerettem enni, és kipróbálni mindenféle különlegességet, de ezt most már sokkal ritkábban teszem. Gyorsétteremben is nagyon rég voltam. Azt hiszem, hogy az önuralmam fejlődött kicsit.

Most egy újabb terepre tévedtem, még pedig a natúr és természetes kozmetikumok mezejére. Ebben segítségemre van szerencsére a Humanity Áruház, amit az egyik barátnőm ajánlott, aki már régóta benne van a dologban. Ez egy olyan webáruház, ahol be lehet szerezni mindent az otthoni, natúr bőrápoláshoz. Például szappan készítéshez, bőrápoláshoz is meg lehet venni a szükséges eszközöket, sőt mi több, akár még tisztítószert is tudunk készíteni az itt megvásárolt anyagokból. Már több éve jelen vannak a piacon, úgyhogy, az első pillanattól kezdve, nem is voltak kétségeim a megbízhatóságuk felől.

Békéscsabán van üzlete a Humanity Áruháznak, de én attól nagyon messze vagyok, úgyhogy sajnos csak online tudok válogatni. De szerencsére, mindig nagyon hamar megérkezik a rendelésem, pontosabban, eddig 1-2 napon belül mindig megjött a csomag. Ráadásul általában a szállításért nem is kell fizetnem, mert 17 ezer forint fölött ingyenes.

A legutóbbi rendelésemnél, vásároltam feketekömény mag olajat is. A feketekömény mag olaj sok mindenre használható – ezt is ajánlásra vettem meg. Például a pattanásos arcbőrt szuperül helyrehozza, mert fertőtlenít és még gyulladáscsökkentő hatással is bír. Én megelőzésképp szoktam leginkább használni és erre is tökéletes. Emellett pedig még gombaölő hatása is van, szóval tényleg tökéletes a tisztításhoz. Elsődlegesen külsőleges használatra van, de a honlapon történő némi böngészés után megtudtam, hogy a belsőleges használatának sincs igazából akadálya.

feketekömény mag olaj

Egyébként az olaj Egyiptomból származik, és hidegen sajtolt olajról van szó. Ez pedig azt jelenti, hogy az előállítás során nem alkalmaznak túl magas hőfokot, így a végeredmény koncentráltabb lesz, abban a tekintetben, hogy több vitamin és hatóanyag lesz a kész termékben, mint melegen sajtolás esetén. Ezért is olyan hatékony ez az olaj, amiről beszélek.

És tudjátok, hogy mi a legjobb a feketekömény mag olajban? Hát az, hogy mindössze pár száz forintba kerül, bizony. Ezért is szeretek innen rendelni, mert amellett, hogy teljesen megbízható, az árak is nagyon jók.

Azóta már a húgomnak is ajánlottam az oldalt, és bátran merem ajánlani mindenki másnak is, aki át szeretne állni a natúr kozmetikumokra.