Még az egészségemnek is jót tett a fog gyökérkezelés

Nem könnyű az embernek rászánnia magát az egészséges táplálkozásra. A sok-sok könyv és cikk pedig még jobban összekuszálja a dolgokat. Az ember már azt sem tudja, hogy kinek, minek higgyen. Így voltam ezzel én is, és az egészen logikusnak és egyszerűen tűnő kalóriaszámlálástól egészen a leghajmeresztőbb diétákig mindent feltérképeztem. De dűlőre nem jutottam. Hisz minél többet olvastam, annál jobban össze voltam zavarodva. Szénhidrát, fehérje, zsír? Miből mennyit, mikor és hogyan?

Az élet aztán megoldotta a problémámat, hisz egyik este iszonyatosan megfájdult a fogam. Alapvetően sosem volt gond a fogaimmal, így nem csoda, hogy megrémültem. Nem is igazán attól, hogy az esetleges kezelés fájdalmas lesz, hanem inkább attól, hogy akár el is veszíthetem a fogamat. A fájdalom viszont nem szűnt meg, a fejem majd szétszakadt, az arcom feldagadt. Már a legegyszerűbb dolgokra sem tudtam koncentrálni, annyira lüktetett a fejem. Sürgősen segítségre volt szükségem, hisz a fájdalom egyre erősödött. Először persze kétségbe estem, hogy akár foghúzás is lehet a vége, ezt pedig mindenképp szerettem volna elkerülni.

Az egyik barátnőm tanácsára kerestem fel a Fogorvos Budapest rendelőt. A barátnőm azt mondta, hogy itt mindent megtesznek azért, hogy megmentsék a fogakat. Nem volt kérdés, hogy én is ezt akarom. Ezt, és persze azt, hogy minél hamarabb megszabaduljak az életemet uraló fájdalomtól. A rendelőbe belépve átjárt a nyugalom, rögtön úgy éreztem, hogy ezen a helyen jó kezekben vagyok. A vizsgálatok után hamar meg is született a megoldás: a fog gyökérkezelés. Mivel eddig még nem sok tapasztalatom volt a fogorvosokkal, a gyökérkezeléssel meg pláne, ezért kicsit utána olvastam, hogy mi is történik ilyenkor.

Nagyon hasznos információkat találtam a Fogorvos Budapest oldalán. Ahol alaposan elmagyarázzák, hogy hogyan is épül fel a fog és mi az a fog gyökérkezelés vagy a tömés. Hogy mi történik ilyenkor, miért van szükség a gyökérkezelésre, és hogy a jövőben mi lesz a gyökérkezelt foggal. Nagyon örültem annak, hogy ilyen alapos és részletes leírást találok erről a kezelésről, hisz így nyugodtabban mondtam rá igent.

fog gyökérkezelés

Persze kicsit tartottam is az egésztől, hisz a fog gyökérkezelés nem egy egyszerű dolog. De amikor beültem a fogorvosi székbe, megnyugodtam, hisz tudtam, hogy itt jó helyen vagyok. A kezelés egyébként nem is fájt, sokkal rosszabbra számítottam. De a végig megnyugtató, kellemes hangulatban szinte el is repült az idő. Ami pedig a legfontosabb, hogy nem kellett kihúzni a fogamat és a fájdalom is megszűnt. Ezért ajánlom most már én is mindenkinek ezt a rendelőt. És nem csak azoknak, akiknek gyökérkezelni kell a fogukat, hanem mindenkinek, hisz nagyon sokféle megoldással állnak a páciensek rendelkezésére. És ami a legfontosabb, hogy náluk a minőség az első és az, hogy a páciensek boldogan, elégedetten, mosollyal az arcukon távozzanak a rendelőből.

És hogy hogy jön mindehhez az egészséges táplálkozás? Hát úgy, hogy a gyökérkezelések között nem is igazán kívántam a nehéz, zsíros, szénhidrátban dús ételeket. Olykor elég volt egy-egy turmix is ebédre vagy vacsorára. Így időt is nyertem, hisz elég volt pár zöld levelet és gyümölcsöt bedobni a turmixgépbe. Nem kellett órákig a tűzhelynél ácsorognom. Pár nap múlva pedig már a nadrágomon is éreztem, hogy jó úton járok.