Nem csak a konyhában kell precíznek lenni

Én felelek a főzésért nálunk, a férjem csak enni jár be a konyhába. Én személy szerint nem bánom, hogy így van ez nálunk, mert így szabad kezet kapok az ételek kiválasztásában és az alapanyagok megválogatásában. Az én legfontosabb hitvallásom a főzés kapcsán az egészségesség és a kiegyensúlyozottság, vagyis a mérték kérdése. Igyekszem változatosan főzni, precízen megtervezem mindig a heti menüt előre és összeírom, milyen hozzávalókat kell majd venni a boltban.

A férjem is precíz, pontos ember, főleg, ha a saját munkájáról van szó. Legutóbb például a fürdőszobát burkolta és olyan odafigyeléssel rakosgatta a csempéket egymás mellé, hogy az még nekem is mókás volt. Hosszú ideje érett már egy fürdőszoba felújítás, ezért nagyon örültem, amikor végre hajlandó volt belevágni. A fürdőszoba csempe bauhaus keresőszavakkal valóságos ötletzuhatag fogadott minket az interneten, úgyhogy tudtunk miből inspirálódni. Az előző, sárgás csempét és mindenképpen le akartam cserélni valami melegebb színre, így a sötétrózsaszín cserpékre esett a választásom. A férjem ízlése egy picit különbözik az enyémtől (talán is annyira meglepő), úgyhogy végül egy halványabb, narancssárgás korallszínben állapodtunk meg. A csempét még együtt vettük meg, de utána én elvesztettem a fonalat, bevallom őszintén. Mentségemre legyen mondva, hogy amíg a férjem a fürdőszobát burkolta, én az ebédet főztem.

Teljesen megértettem a férjemet, amikor kijelentette, hogy megcsinálja egyedül az egész burkolást és a mini fürdőszoba felújítást, nem hív szakembereket. Így saját magának tudta beosztani az idejét és hamar végzett is vele, mivel (sajnos) nincsen túl nagy fürdőszobánk. Mielőtt véglegesen lerakta volna a csempéket, odahívott és megmutatta egy kis részen, hogy milyen lesz a minta. Próbálta előző este elmagyarázni, még le is rajzolta nekem, de sehogy sem állt össze a fejemben a diagonális és a horizontális lerakás közötti különbség. Úgyhogy a férjem kirakta elém egy kis területen mindkét mintát, hogy elképzelés nélkül is ki tudjam választani, melyik tetszik jobban. Ezúttal egyetértettünk, úgyhogy most diagonális minta díszítik a fürdőszobánkat.

A fürdőszoba berendezésén nem sokat változtattam, csak néhány apróságot cseréltem ki, amik színben nem annyira passzoltak az új csempéhez. Nagyon érdekes, hogy csak a csempék kicserélése mennyire meg tudja változtatni az egész szoba hangulatát. Az eddigi semleges, kicsit unalmas helyiségből most egy meleg, otthonos szoba lett, ahova szívesen megy be az ember, nem csak átrohan rajta, amíg kisminkeli magát vagy gyorsan letusol.