Tintapatron rendelés az egészséges receptkönyvemhez

Az egészséges étkezés egyre nagyobb szerepet kap a táplálkozásban.Nem csak a saját életemről van szó, nem csak az én életemben van egyre nagyobb jelentősége annak, hogy mit eszem, mikor és hogyan.

Már ősidők óta tudjuk, hogy rengeteg betegség megelőzhető az egészséges táplálkozással, az egészséges ételek fogyasztásával és egy kis mozgással. Ennek ellenére mégsem fogadjuk meg a táplálkozási szakértők javaslatait, sokan még mindig nem mondtak le a túlzott cukorról, a cukros üdítőkről és chipsekről.

Pedig már csak azzal hatalmas áttöréseket lehet elérni, ha nem mérgezzük magunkat ilyen ételekkel.

A túlzott olajhasználat, a sok cukor, és zsír, a félkész ételek, a gyorskaja mind-mind méregnek számítanak.

Nagyon sok ismerősöm azzal érvel, hogy egészségesen táplálkozni drágább, a minőségi alapanyagok sokkal többe kerülnek. Szerintem ez is egy tévhit, hiszen a csirke jobb, mint a marha, és a csirke az olcsóbb. Persze, vannak olyan alapanyagok, amik tényleg drágábbak, mint a kevésbé egészséges változatai, de szerintem attól, hogy egészségesen étkezem, nem költök többet ételre, mint például a folyamatosan gyors kaját rendelgető munkatársaim.

Sajnos a közvetlen közelemben is egyre több az olyan megbetegedés, amit a megfelelő életmóddal meg lehetett volna akadályozni. Érelzáródás, magas koleszterin is egyre több van a családban, de a baráti társaságomban is van már, aki cukorbeteg lett.

Ez tipikusan egy olyan betegség, ami a nem megfelelő táplálkozás miatt alakulhat ki.

Az egyik barátnőm, aki a vékony alkata ellenére is mindig arról volt híres, hogy rengeteget eszik, sajnos 2-es típusú cukorbetegséggel lett diagnosztizálva. Neki ez az egész, a kalória számlálás, a gyógyszerek, az egészséges életmód nagy újdonság volt, és az elején nem is ment neki valami jól.

Úgy döntöttem, hogy megkönnyítem a dolgát, és készítek neki egy receptkönyvet, amiben csupa olyan receptek vannak, amiket cukorbetegek is fogyaszthatnak és nem haladják meg az ételek a napi kalóriabevitelt, és nem tartalmaznak szénhidrátokat sem.

Nagy munkába fogtam, az interneten kerestem recepteket, amiket beletehetek a kis könyvbe, illetve leírtam neki a kedvenc receptjeimet, amiket én találtam ki, amiket én kísérletezgettem ki a konyhában.

Sok munkámba került, hogy összeállítsak egy ilyen receptkönyvet, de már az utolsó simításoknál jártam, mér meg is szerkesztettem, mikor kiderült, hogy nincsen patron a nyomtatómban.

Az ilyesmi mindig a legrosszabbkor következik be. Megbeszéltem egy találkozót már a barátnőmmel, és beharangoztam, hogy van egy kis meglepetésem is a számára, így nem akartam beégni azzal, hogy nem tudtam kinyomtatni a receptkönyvet.

Azonnal rákerestem a nyomtatóm típusára. Egy kicsit már régebbi darab, így tudtam, hogy az egyetlen esélyem a tintapatron rendelés lesz. A kevésbé népszerű nyomtatók hátránya, hogy nehéz hozzájuk patront venni és sokszor nagyon drágán lehet csak hozzájutni. De nagyon olcsó volt maga a gép, ezért amikor megvettem, ebbe nem gondoltam bele.

Nem nyomtatok sokat otthon, főként színház és koncertjegyek nyomtatására használom, ezért nem szoktam figyelni, meddig van a patron, ezek általában nem olyan fontosak, hogy azonnal szükségem van rájuk.

Most viszont sürgősen kellett a patron, és a tintapatron rendelés volt a legkézenfekvőbb és talán egyetlen megoldásom. A nyomtatoalkatresz.hu oldalról szoktam rendelni, mert itt lehet kapni az én népszerűtlen és ritka nyomtatómhoz is alkatrészeket, patronokat. Vannak itt különböző papírok, tonerek, patronok és alkatrészek is, így bármire is van szükségünk a nyomtatáshoz, érdemes itt megnézni, hogy kapható-e.

Itt több jellel vannak jelölve a termékek. Ha valami mellett zöld pipa van, akkor ha azt rendeljük meg délig, akkor 1-2 napon belül megérkezik a rendelésünk. Szerencsére a nekem kellő patron mellett pont ez a jel volt látható, és mikor rájöttem, hogy a receptkönyv projektemhez csak egy tintapatron hiányzik, még nem is volt dél.

Azonnal többet is belepakoltam a kosaramba és megrendeltem, hogy biztosan ideérjen. A 2 napos szállítással ugyanis még időben voltam.

Az oldalon megjelenő ciánkék pipa az 1-4 napos kézbesítést, a homokóra pedig a kérdéses időt jelzi. Eddig bármikor rendeltem, 2 napnál többet nem kellett várnom. Nagy szerencsém volt, hogy ez most is így alakult, a rendelésem másnap reggel mér meg is érkezett.

Futárszolgálat hozta ki a megrendelt termékeket, amik természetesen mind hibátlan állapotban voltak.

Nagy szerencsém volt ezzel a gyors szállítással, így másnap már a kinyomtatott és lefűzött receptkönyvet is magammal tudtam vinni a megbeszélt találkozónkra.

A barátnő nagyon örült a kis ajándéknak, hiszen tényleg elég nagy fejtörést okozott neki, hogy mikor mit főzzön, mivel nem ismert sok receptet. A speciális étkezési igényének nehéz eleget tennie, de összeszedtem neki 65 receptet, amik mindegyike olcsó, laktató és ami a legfőbb szempont: cukor és szénhidrát mentes vagy csökkentett.

Eddig általában natúr csirkét evett és váltogatta, hogy milyen zöldséggel tálalta, most viszont a receptek alapján több ételt is el tud majd készíteni.

Nem örülök neki, hogy ilyen körülmények között tért rá az egészséges életmódra, de egy kicsit örülök annak, hogy van kivel megosztanom az évek alatt felgyülemlett egészséges receptjeimet, és az a valaki értékeli is, hogy ennyit fáradoztam.

Eddig még nem gondoltam rá, de lehet, hogy ebből kellene élnem. Kiadhatnék egészséges receptkönyveket!

Most mér meg is van az első. Igaz, kicsit macerás lenne, hiszen nem a saját receptjeim vannak főként benne, így nem lehetne forgalomba hozni. Pedig biztos, hogy nagy sikere lenne azok között, akik valamilyen speciális étrendet követnek, vagy akik diétáznak.

A barátnőm visszajelzése alapján pedig elmondhatom, hogy nagyon jó recepteket sikerült beleírnom a kis könyvbe, egészen olcsók és könnyen el is lehet készíteni őket.

Nem biztos, hogy tényleg ki fogok adni egy receptkönyvet, de az biztos, hogy a későbbiek folyamán több barátomnak is készíteni fogok ilyen kis recept gyűjteményeket, hátha kedvet kapnak az egészséges életmódhoz.

Élveztem, hogy recepteket gyűjtöttem és írtam a könyvhöz, a szerkesztés is nagyon jól ment szerintem, egy igazi sikerként éltem meg ezt a receptkönyv írást.

Szerintem a felmerülő kis problémámat, a tintapatron rendelés dolgot is egészem jól sikerült megoldanom. A nyomtatoalkatresz.hu oldal nagyban hozzájárult, hogy létre jöhessen ez a receptkönyv és örömet szerezzek a barátnőmnek.

De tanultam is a dologból, nem szabad mindig mindent az utolsó pillanatra hagyni, és ha már úgyis rendelek a nyomtatoalkatresz.hu-ról, akkor legközelebb egynél több patront kell vennem, így amikor cserélem, látni fogom, hogy már csak egy van, vagy hogy nincsen több, és időben meg fogom rendelni a patront. Legközelebb nem fogok az utolsó pillanatig várni, amíg teljesen elfogy a patron, sokkal bölcsebb előre gondolkozni egy kicsit.

Még ha sürgősen is kell a tintapatron utánpótlás, a nyomtatoalkatresz.hu-ra számíthatok, mert kiderült, hogy nagyon gyorsan szállítanak.