Tudatos táplálkozás akciókhoz igazítva

Mivel gyerekkorom óta sportoltam, és átlagos szinten oda is figyeltem a táplálkozásomra, sosem gondoltam volna, hogy majd egy nap nekem is vadásznom kell a bio és/vagy az úgynevezett mindenmentes ételeket. De sajnos egy nap megállapítottak nálam is ételérzékenységet, és így igazán fontossá vált, hogy tényleg egészségesen táplálkozzam. Sok mindentől meg kellett válnom, például a csokoládétól és az üdítőktől is.

Ezáltal az étkezéseim és persze ehhez mérten a bevásárlólistáim teljesen átalakultak. A saját magam kísérleti nyula voltam, hiszen meg kellett tapasztalnom, hogy melyik termékektől nem, vagy csak kis mértékben jönnek elő a kiütéseim.

Leginkább a bio élelmiszerek váltak be, azonban a minőségi termékek vastagabb pénztárcát igényeltek. Így heti rutinná vált a piacra járás. Ugyanakkor a napi szintű bevásárlásokra is meg kellett találnom a megoldást. Az egyik alapvető szempont az étrendben, hogy friss ételt fogyaszthatok. Ekkor fedeztem fel az Akcióleső honlapját, ahol teljesen ráfüggtem a Lidl akciós katalógusaira. Az akcioleso.hu/lidl-akcios-ujsag tulajdonképpen a kezdőoldalam lett.

Miután nem főzhetek előre 3-4 napra, naponta kell friss főtt ételt az asztalra varázsolnom. Emiatt különösen fontos a menütervezés, mert az valóban igaz, hogy a felnőtt élet egyik legnagyobb kérdése, hogy vajon mit főzzön aznap az ember. Ezzel abszolút mértékében tudok azonosulni.

Mivel a biotermékek nem a kedvező árukról híresek, kénytelen vagyok lesni, hogy mikor és mit akcióznak le. Ennek köszönhetően az étkezéseim változatossága a Lidl akcióihoz lett kalibrálva.

Szerencsére a Lidl párhuzamosan több akciós katalógussal is rendelkezik, így nagyon megkönnyíti a menütervezésem. Az akcioleso.hu/lidl-akcios-ujsag oldalról mindegyik újságot le tudom tölteni, szükség esetén ki is tudom nagyítani a részletek miatt.

Az akciós katalógusok mellett azt is igazán szeretem ebben az oldalban, hogy áruházanként rá tudok keresni az akciós termékekre. Így pontosan meg tudom nézni, hogy az egyes termékek milyen összetevőket tartalmaznak. Mivel nekem valóban nagyon fontos, hogy friss és lehetőleg vegyszermentes terméket fogyasszak el, mindig rátérek erre a menüpontra is.

Ha nagyon nagy szerencsém van, akár 40%-kal olcsóbban tudok friss zöldséget vagy gyümölcsöt vásárolni. Igazán meg tudok örülni annak, amikor azt látom, hogy 125 gramm áfonya 599 Ft helyett csak 349 Ft-ba kerül.

Az oldalon azt is jelzik, ha egy adott termék magyar termelőtől származik. Ez amellett, hogy a hazai beszállítókat támogatjuk, az egészségünk szempontjából is fontos tényező. A részletes termékleírásnál visszajelzést is lehet adni a termékre vonatkozóan.

A egészséges táplálkozás legfontosabb mozgatórugója a tudatosság, amihez engem az Akcióleső segített igazán hozzá. Rá is kellett jönnöm, hogy a felnőtt élet a tervezésről és az akcióvadászatról szól, ha az ember a legtöbbet akarja kihozni mindenből.